miercuri, 28 martie 2012

Piept de pui umplut cu legume

0 aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”    























1 piept de pui marisor
100 g legume cu orez congelate
1 ceapa rosie
2 gogosari rosii
ghimbir,piper macinat ,rozmarin ,busuioc,sare si piper.
1 lingurita miere
2 lingurite otet de fructe
1 lingurita boia dulce
3 -4 bucati de sfecla rosie
100 g unt
ulei,otet,piper si 3 bucati de usturoi pentru salata de sfecla
Dezosam pieptul de pui,il curatamd e pielite si cele 2 parti le crestam pe mijloc apoi intindem carnea cu unciocan de snitele.Facem in amestec din ghimbir ,busuioc,piper macinat,rozmarin ,miere si otet.Punem carnea la macerat in aces amestec de condimente ptr cca 30 de minute.

















Legumele le calim cateva minute intr-o lingura de unt .
Punem in mijlocul fiecarei bucati de carne  jumatate din alestecul de legume si apoi inchidem pachetelele cu 2 scobitori .Punem fiecare pachetel in cate o bucata de folie de aluminiu sau hartie de copt si peste ele cate un cub de unt.Dam tava la cutor ptr cca 30 de minute,dupa ce se innabusa putin desfacem folia si le lasam sa se coaca frumos.



















Separat punem la copt sfecla  ,dupa ce s-a copt bine ,adica intra furculita in ea cu usurinta,o socatem o curatam de coaja si o taiem felii.Amestecam otet,ulei ,sare si piper intr-un castronel apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Potrivim salata de sfecla cu acest amestec .

















Ceapa si ardeiul gras se toaca solzisori si le pun la calit in putin unt.

















Condimentam cu sare,piper si boia dulce si lasam legumele sa se caramelizeze la foc micut.Servim pachetelele alaturi de salata de sfecla si ceapa .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...