miercuri, 28 martie 2012

Poienita de primavara

0

aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”




















300 g ciuperci micute
1 pipept de pui fiert
6 oua
5 morcovi
400 g mazare congelata
boabe de piper si mustar
3 catei de usturoi
300 ml ulei
500 g cartofi
2 linguri de mustar
1 legatura ceapa verde
sare si piper dupa gust
1/2 legatura de marar
cateva buchetele broccoli
1 cutie porumb dulce
2 foi de dafin
4-5 linguri de otet


Fierbem pipetul de pui .Setarat fierbem si 5 oua  .De la celelalte 2 nefierte luam galbenusurile pentru maioneza.Punem la steamer legumele ,mazarea ,broccoli ,cartofii si morcovii.
Din 2 galbenusuri crude si 2 fierte pregatim o maioneza la care adaugam si 2 linguri de mustar.
Pregatim o marinata din ulei ,otet,usturoi si foile de dafin,boabe de mustar si de piper . Fierbem ciupercile in marinata cca 5 minute apoi le punem la scurs .

















Punem intr-o forma rotunda un rand de ciuperci marinate,le punem cu codita in sus .Printre el epunem broccoli apoi putina ceapa verde tocata si marar, si jumatate din cantitatea de mazare Adaugam porumbul dulce clatit si scurs de apa .





















Apoi un strat de maioneza ,sare si piper, pieptul de pui ,un strat de oua raziuite , putina maioneza si acoperim cu un strat de cartofi dati pe razatoare .Uultimul strat este cel de morcov amestecat cu mazare si porumb dulce ..Presam putin legumele si dam tava la rece pentru cca 30 de minute .
Este o salata foarte buna si frumoasa .

Maioneza o  folosim doar ca legumele sa se lipeasca intere ele nu trebuie sa punem in exces.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...