duminică, 25 martie 2012

Tort de ziua mamei

0


aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” 

Ingrediente

















8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faia
4 linguri de ulei 1/2 plic praf de copt
1 esenta vanilie
Crema
2 plicuri crema de vanilie dr.Oetker
200 ml frisca lichida
400 ml lapte dulce
4 linguri zahar pudra
1/2 plic gelatina  (5 grame )
Sirop
1 cana de zahar
1 cana si jumatate de apa
1 esenta de vanilie
Decor  :
400 ml frisca lichida
floricele din pasta de zahar
Pregatire :
Separam ouale ,algusurile le spumam impreuna cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor.Stingem praful de copt cu putin otet sau zeama de lamaie  (poate fi stins si cu lapte )
Adaugam praful  de copt, esenta de vanilie uleiul si apoi faina cernuta  .


Punem blatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si neaparat cu hartie de copt .
Lasam blatul la copt cca 25 de minute in functie de cuptor .
Lasam blatul la racit si apoi rece il taiem in 3 (blatul meu a fost foarte innalt si l-am taiat in 4 felii )


Crema :
Mixam laptele impreuna cu praful de crema si zaharul pudra,adaugam apoi frisca lichida si mixam in continuare.La final adaugam in crema batuta bine si gelatina hidratata in 3-4 linguri de ala si incalzita  (granulele trebuie sa se dizolve fara ca gelatina sa fiarba pentru ca astfel se poate strica )
 In tava in care am copt blatul punem prima felie ,folosim cea mai dreapta felie partea de jos.insiropam ,adaugam 1/3 din crema apoi blatul 2 ,insiropam..Acoperim cu  crema si blat apoi ultimul rand de crema si ultimul blat Dam tava la rece pentru cca 1 ora  .





Dupa o ora putem pune tortul pe un platou si il ornam cu frisca si floricele din pasta de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...