vineri, 11 mai 2012

Diplomat pentru Razvanel

















Ingrediente :
17 oua
35 g gelatina
6 linguri ulei
30 linguri de zahar
14 linguri de faina
1 plic de praf de copt
1compot de piersici
2 cutii de ananas
200 g stafide
2 esente vanilie
1 litru frisca lichida
cca 700 g pasta de zahar

Pregatim 2 blaturi subtirele
cel mare dreptunghiular  :7 oua
                                      7 linguri de zahar
                                      1/2 plic de praf de copt
                                       4 linguri de ulei
                                       7 linguri de faina
Separam albusurile de galbenusuri,mixam albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul.Faina se adauga cernuta impreuna cu praful de copt.
Coacem blatul intr-o tava innalta la cuptor  pe care o folosim apoi la umplut tortul .
Blatul 2 :5 oua
             5 linguri de zahar
             2 linguri de ulei
             1/2 praf de copt
             5 linguri de faina
Pregatim aluatul la fel ca si mai sus ,coacem blatul intr-o tava de aragaz din care decupat 2 forme de inima.
Crema diplomat :
Punem la inmuiat in zeama de la compoturi gelatina .
Separat se pun pe abur 5 oua impreuna cu restul de zahar (17 linguri )Amestecam in ele pe foc pana se ingroasa aceasta crema si devine o ciulama.Dupa ce le luam de pe foc adaugam gelatina hidratata in crema.
Separat mixam foarte bine frisca lichida si apoi o amestecam si pe aceasca cu crema de oua .
Fructele se toaca cubulete marunte ,stafidele se pun la inmuiat in esenta de vanilie si apoi se adauga in crema de oua si frisca.
Taiem blatul mare in 2  foi,o foaie o punem in tava in care l-am copt .Tava o imbracam cu folie alimentara,turnam crema diplomat pana se umple tava apoi acoperim crema cu al doilea blat.Dam tortul la frigider prt minim 5 ore.La fel procedam si cu blatul inimioara.









Dupa ce crema s-a inchegat foarte bine scoatem torturile si le orman .Le acoperim cu pasta de zahar si diferite ornamente .Pasta de zahar se framanta foarte bine innainte de a fi intinsa,masa se pudreaza cu amidon alimentar.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...