Ingrediente :
17 oua
35 g gelatina
6 linguri ulei
30 linguri de zahar
14 linguri de faina
1 plic de praf de copt
1compot de piersici
2 cutii de ananas
200 g stafide
2 esente vanilie
1 litru frisca lichida
cca 700 g pasta de zahar
Pregatim 2 blaturi subtirele
cel mare dreptunghiular :7 oua
7 linguri de zahar
1/2 plic de praf de copt
4 linguri de ulei
7 linguri de faina
Separam albusurile de galbenusuri,mixam albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul.Faina se adauga cernuta impreuna cu praful de copt.
Coacem blatul intr-o tava innalta la cuptor pe care o folosim apoi la umplut tortul .
Blatul 2 :5 oua
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
1/2 praf de copt
5 linguri de faina
Pregatim aluatul la fel ca si mai sus ,coacem blatul intr-o tava de aragaz din care decupat 2 forme de inima.
Crema diplomat :
Punem la inmuiat in zeama de la compoturi gelatina .
Separat se pun pe abur 5 oua impreuna cu restul de zahar (17 linguri )Amestecam in ele pe foc pana se ingroasa aceasta crema si devine o ciulama.Dupa ce le luam de pe foc adaugam gelatina hidratata in crema.
Separat mixam foarte bine frisca lichida si apoi o amestecam si pe aceasca cu crema de oua .
Fructele se toaca cubulete marunte ,stafidele se pun la inmuiat in esenta de vanilie si apoi se adauga in crema de oua si frisca.
Taiem blatul mare in 2 foi,o foaie o punem in tava in care l-am copt .Tava o imbracam cu folie alimentara,turnam crema diplomat pana se umple tava apoi acoperim crema cu al doilea blat.Dam tortul la frigider prt minim 5 ore.La fel procedam si cu blatul inimioara.

Dupa ce crema s-a inchegat foarte bine scoatem torturile si le orman .Le acoperim cu pasta de zahar si diferite ornamente .Pasta de zahar se framanta foarte bine innainte de a fi intinsa,masa se pudreaza cu amidon alimentar.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu