Ingrediente pentru blaturi
blat mare
6oua
6 linguri de zahar
3 linguri de apa rece
8 linguri de faina
4 linguri ulei
1 lingura de cacao buna
1 esenta de rom
1/ plic de praf de copt
Batem albusurile spuma cu zaharul apoi cand spuma este tare adaugam apa rece.Apoi amestecam uleiul cu galbenusurile si le incorporam in albusuri .Faina se amesteca cu prful de copt,cacaoa si se cern peste oua .
Adaugam esenta de rom si coacem blatul intr-o forma tapetata cu faina si hartie de copt pe fund.
Pentru celelalte 2 blaturi folosesc aceeasi cantitate de mai sus doar ca o impart in 2 forme de dimensiuni diferite.
Crema :
500 ml frisca lichida
2 creme dr oetker de trufe cu rom
1 cutie ciocolata tartinabila (400 g)
1 plic gelatina
150 g zahar pudra
500 ml lapte dulce
1 borcan dulceata de cirese
In laptele rece adaugam crema si mixam bine apoi adaugam zaharul pudra si il incorporam si pe acesta .
In 2 -3 linguri de apa rece punem gelatina la inmuiat .
Mixam foarte bine frisca si o amestecam cu crema de ciocolata.Incalzim putin ciocolata tartinabila si o adaugam si pe aceasta in crema .La final incalzim gelatina pana cand se dizolva granulele si o adaugam in crema .Astfel crema ramane ferma si nu iese dintre blaturi .
Sirop :
2 cani de zahar
2 cani de apa
1 esenta de rom
1 cub mic de unt
Punem zaharul la foc sa se caramelizeze putin ,dupa ce se topeste adaugam cubul de unt ( astfel siropul are un gust minunat de caramel ) apoi adaugam cate putina apa si lasam sa fiarba putin.Siropul racit il folosim la insiroparea blaturilor .
Decor :
1 tablete ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
400 g alune coapte si tocate grosier .
flori din pasta de zahar si frunze
Taiem fiecare blat in 3 felii aproximativ egale ,in tava in care au fost copate le si formam.Punem folie in forma si apoi blat insiropam ,adaugam un strat de crema si apoi peste crema din loc in loc cirtese din dulceata.
Al doilea blat ,sirop ,crema si apoi cirese.Acoperim cu ultumul blat si dam la rece torturile pentru cca 2 ore.Alunele se gasesc ne-coapte si trebuie sa le coacem si sa le curatam de coaja.Apoi le tocam cu cutitul .
Pentru glazura punem ciocolata si frisca al incalzit intr-un vas,dupa ce s-a topit ciocolata putem folosii glazura pe tort .
Fiecare blat este pus pe un carton special si sustinut cu bete de frigarui .Taiem betele de frigarui de dimensiunea blatului si le introducem in blat pentru a sustine pe cel de deasupra.
Alunele se pun pe fiecare tort in paste altfel se murdareste glazura de ciocolata apoi cu ajutorul unor cutite punem torturile mai mici peste cel mare.
Asezam florile peste tort si frunzele si dam tortul le rece.
Andreea Patrascu ,Cetin Ametcea ,Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere