marți, 1 mai 2012

Savarine cu pesmet

Din totdeauna mi-au placut savarinele,o bunatate siropoasa si cu muuulta frisca.Am tot incercat si incercat sa fac dar nu au iesit asa cu mi-ar fi  placut .Aceasta reteta o am de pe Retete  in imagini si sunt delicioase.


















Deci  :
 5 oua
4-5 linguri de zahar
3 linguri de faina
5 linguri de pesmet
200 -300 ml frisca lichida
Sirop :
1cana si jumatate de zahar
2 cani de apa
1 esenta de vanilie

Albusul se bate spuma tare impreuna cu zaharul.Pesmetul se adauga in ploaie si apoi faina.
Punem aluatul la copt in forme speciale cca 20 de minute .
Savarinele nu cresc foarte mult deoarece nu au praf de copt in compozitie.
Lasam savarinele sa se raceasca foarte bine si apoi le insiropam si le ornam cu frisca din belsug.Eu am taiat capacelele trandafirasilor si am pus frisca apoi am pus putin tort jele rosu de la dr oetker ,pentru aspect .
Se servesc reci dupa ce stau la frigider cca 1 ora .













4 comentarii:

  1. le execut azi; daca nu ies e vina ta sa fii sigura! daca ies, e meritul meu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce comica esti Cristina,sa le lasi sa se raceasca foarte bine innainte de a le insiropa .M-ai facut sa rad ::))))

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...