Ingrediente :
125 g unt
4 oua
1 ardei gras rosu
sare si piper dupa gust
1 lingurita boia dulce
2 pahare iaurt
1 morcov ras
3 legaturi loboda rosie si verde
300 -400 g spanac proaspat
1 legatura ceapa verde
1 legatura marar
1 rosie
Framantam un aluat din unt ,1 galbenus ,3-4 linguri de apa si faina cat cuprinde .Dam aluatul la frigider ptr cca 20 de minute apoi pregatim umplutura .
Tocam ceapa ,ardeiul,mararul si morcovul ras, le calim in putin ulei .Le condimentam cu sare,piper si boia dulce.
Amestecam iaurtul cu ouale si albusul ramas de la aluat.
Punem la oparit 2 litri de apa cu o lingurita de sare.Oparim ep rand verdeata intreaga si apoi o trecem printr-un jet de apa rce sa isi pastreze culoarea .
Punem aluatul intr-o tava de tarta,adaugam verdeata frumos asezata apoi umplutura cu iaurt,acoperim cu un strat de frunze de loboda si spanac apoi cu restul de umplutura .
Interesanta tarta ta ! Loboda nu m-as fi gandit sa folosesc,stevie poate.
RăspundețiȘtergereLoboda este foarte buna mai ales cea rosie care si coloreaza superb toata tarta .
RăspundețiȘtergere