marți, 15 mai 2012

Bucatar Real





Am vazut tot mai multe vase noi,vase in care nu trebuie sa folosim decat o picaturica de ulei ,vase magice care nu se lipesc si pe care le putem pune direct din congelator in aragaz ,minunat nu??? Ceramica din gama Pyroflam ezte o astfel de minune.Si trebuie a recunosc faptul ca ....un vas de calitate si un cutit de bucatarie bun te fac sa gatesti cu mare mare drag si spor.
In Pyroflam poti face lucrui magice iar Real ne ajuta cu o reducere considerabila de pret cu ajutorul punctelor de fidelitate  .Cel mai apropiat magazin este Real  Ploiesti  unde pitica mea adora sa se joace la  locul special .Am hotarat sa particip la concursul blogerilor o provocare pentru vasele minunate si pentru mine totodata .Concursul blogerilor este foarte foarte interesant si cu premii pe gustul bucatarilor ,vase folositoare si pe care trebuie sa le punem musai la treaba  .
Reteta cu care vreau sa particip la acest concurs este una dulce ,minunata si pe care toti ai mei o prefera ca prajitura sau tort .













Ingrediente 
2 kg mere 
1oo g unt 
cativa mieji de nuca 
1 litru lapte 
600 g zahar 
4-5 linguri de gem de fructe 
8 oua
1 esenta de rom
Blat
6 oua 
7 linguri de zahar 
6 linguri de faina
1/2 praf de copt 
3 linguri de ulei 
1 esenta de rom 
400 ml frisca lichida pentru decor 
Pregatim tava ,o ungem cu unt si apoi presaram zahar .
















Curatam merele si le taiem pe jumatate daca sunt mari .Punem in fiecare mear cate putin gem si un miez de nuca .Punem tava la cuptor la foc potrivit si ne ocupam de crema de zahar ars.
Pune la ars pe foc 600 g zahar ,dupa ce zaharul se topeste turnam laptele in care am batut 8 oua  si lasam sa se topeasca zaharul bine.Dupa ce amestecam bine adaugam esenta de rom 















Crema astfel formata o turnam peste merele coapte pe jumatate .
Punem iar tava la cuptor pana se coace si crema putin .
Intre timp pregatim un blat simplu de pandispan simplu 
















Separam 6 oua .Albusurile se bat spuma cu 7 linguri de zahar .Adaugam galbenusurile si amestecam usor ca sa nu se lase albusurile .Adaugam uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt . Pentru ca prajitura sa iasa desavarsita avem nevoie de o Tava rectangulara Pyroflam
Aluatul se toarna peste crema din tava si mai lasam totul la cuptor pana cand se coace si blatul.Dupa ce testam blatul si el se coace rasturnam tava in care am copt prajitura pe tava pe care o vom orna .















Lasam prajitura acoperita pana cand se raceste.Astfel prajitura se insiropeaza.
Ornam prajitura rece cu frisca din belsug .Este grozava.







2 comentarii:

  1. Ador merele,asa ca-mi place foarte mult prajiturica ta.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult,noua ne place foarte mult si o facem destul de des si simpla si sub forma de tort :D :D

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...