joi, 24 mai 2012

Tort cu ciocola si alune




  • 2 lingura cacao pudra
  • 10 buc. oua
  • 500 ml lapte
  • 4 lingura ulei
  • 10 lingura zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 8 lingura faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina ( 5 grame )
  • 2 plicuri crema de ciocolata cu trufe
  • 2 esente de rom
  • 4 lingura nuca tocata marunt
  • 100 gr ciocolata tartinabila
  • 300 gr alune necoapte
  • 1 tabeta ciocolata amaruie
  • 1 cana de zahar ptr sirop

Blat : separam ouale ,albusurile le spumam impreuna cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile amestecand incet. Adaugam uleiul apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.La final incorporam nuca usor.Blatul il coacem in cuptorul incins si intr-o tava unsa si cu hartie de copt.Incercam blatul cu o scobitoare si dupa ce se coace bine il lasam la racit.
Crema : mixam praful de crema impreuna cu laptele si 100 g zahar pudra .Dupa ce crema se spumeaza foarte bine adaugam ciocolata incalzita putin , esenta de rom si apoi gelatina hidratata in 4 linguri de apa si dizolvata la baie marina.Taiem blatul in 3 felii sau 4 in functie de cat de inalt este.Sirop : punem zaharul pe foc sa se caramelizeze putin apoi adaugam apa ,cca 300 ml si lasam siropul la fiert 4-5 minute.Dupa ce s-a fiert adaugam o esenta de rom si il racim . Alunele se coc intr-o taigaie pe foc ,in coaja apoi le curatam si le tocam marunt. 
Montam tortul : 1 blat insiropat,crema ,al doilea blat,crema si apoi al treilea blat.Pe margine punem 2 -3 linguri de crema ptr ca apoi lipim alunele tocate. Glazura : topim tableta de ciocolata amaruie pe foc adaugam cate putina frisca lichida cca 50 ml ,pana cand glazura devine moale si poate fi intinsa.Restul de frisca il folosim la ornarea tortului. Punem alunele pe marginea tortului apoi turnam glazura calda.Decoram cu frisca apoi cateva floricele din pasta de zahar .






5 comentarii:

  1. parca si simt gustul ala d enuca cu ciocolata...mmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. parca si simt gustul ala d enuca si ciocolata..mmmm

    RăspundețiȘtergere
  3. Mireluto...si cu nuca si cu alune..o adevarata nebunie este tortul asta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este delicios Elena .Alunele coapte fac casa buna cu ciocolata

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...