luni, 11 iunie 2012

Tort Winnie The Pooh






    •  3 linguri ulei
    • 8 oua
    • 300 gr zahar
    • 6 lingura faina alba
    • 1/2 plic de praf de copt 
    • 100 gr stafide
    • 700 ml frisca lichida
    • 1 compot ananas
    • 1 compot piersici
    • 3 plicuri de gelatina(30 g)
    • 2 esente de vanilie 
    • Pregatim un blat din 5 oua, 6 linguri de faina ,6 linguri de zahar,praful de copt si ulei .
    • Separam ouale,batem albusurile spuma impreuna cu zaharul.Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si apoi praful de copt stinsi in otet .Apoi 1 esenta de vanilie si faina amestecata usor.Coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata.Blatul nu trebuie sa fie foarte inalt ,doar cat sa il putem taia in 2 .
      Crema diplomat: gelatina se pune la inmuiat in zeama de la compoturi apoi fructele le tocam maruntel. Stafidele le amestecam cu esenta de vanilie. 3oua intregi de pun pe foc impreuna cu restul de zahar si se amesteca pana ce crema se ingroasa bine.Adaugam crema de oua in gelatina hidratata si apoi o lasam deoparte pana cand pregatim frisca.
      Batem spuma tare 500 ml de frisca si o amestecam cu crema de ou si gelatina.La final adaugam fructele scurse de zeama .Punem crema intre feliile de blat si dam la rece ptr cca 4 ore .Punem tortul pe un platou si apoi il orman cu frisca colorata divers
      • Eu am pictat pe winnie si prietenul sau pasta de zahar si apoi am pus-o pe tort .































Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...