sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cocos cu vin





pulpele si pieptul de la un cocos de curte
2 cepe potrivite,rosie si alba am pus eu
3 foi de dafin
700 ml vin rosu ( tot de casa )
sare si piper ,
condimente pentru friptura de pui cu usturoi ,piper boabe ,
verdeturi de provence
2 morcovi
1 pastarnac,
1 catel de usturoi  urias (de gradina )
3 cartofi micuti  (prin fierbere ingroasa sosul  )
sare dupa gust
Fierbem carnea de cocos ,eu din zeama am facut o supa cu taitei  .Punem la innabusit ceapa si jumatate din usturoi,adaugam morcovul si pastarnacul apoi cartofii.Punem si carnea sa se prajeasca foarte putin si apoi o condimentam  si turnam vin ca sa o acopere.Adaugam si restuld e usturoi tocat marunt .

Acoperim vasul cu capac si il lasam sa fiarba la foc micut cca 40 de minute.Verificam carnea sa fie foarte frageda.





Apoi putem servi  .Carnea este grozav de frageda si buna buna ,alcoolul se evapora si  ramane un gust grozav .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...