miercuri, 24 aprilie 2013

Prajitura cu branza si capsuni .Campania Dr Oetker


O campanie minunata al care am avut placerea sa particip si la sarbatorile de iarna si care asigura un mare ajutor la prepararea oricarei prajituri si nu numai . Dr.Oetker   un ajutor fara de care nu as putea gatii.
Aveti in fata reteta unei prajituri delicioasa,cremoasa si racoroasa.O delectare pentru simturi pe care cu siguranta o sa o repet,deja copii o vor si la Paste pe masa noastra. Foarte greu a fost sa aleg numai o singura prajitura din retetar insa capsunile mi-au facut cu ochiul fiind foarte iubite si de copii .
Campania este foarte interesanta si cu putin noroc si un bon fisca oricine poate castiga .Anuntul suna cam asa :In perioada 1 Martie -15 Mai puteti cumpara oricare 5 aditivi pentru prajituri si cu numarul bonului fiscal va puteti inscrie pe site la Dr.Oetker iar premiile sunt foarte frumoase .1000 de lei zilnic sau 30.000 la finalul campaniei pentru reinnoire casei .

Ingrediente :
Pentru blatul crocant :
½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
60 g zahăr,
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker,
130 g de unt sau margarină (moale).
Pentru aluatul opărit:
330 ml apă,
70 g unt sau margarină,
200 g făină cu un vârf de cuțit cu sare,
40 g amidon Gustin Dr. Oetker,
5 ouă,
1/2 linguriță Praf de copt Dr. Oetker.
Pentru cremă:
3 linguri rase cu dulceață de zmeură,eu am folosit un borcan de dulceata de cireste
400 g capsuni delicioase
1 plic Original Pudding vanilie Dr. Oetker,
500 ml lapte,
40 g zahăr / 50 g zahăr pudră,
500 g brânză dulce,
suc de la o jumătate de lămâie,
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust
de frișcă Dr. Oetker,
150 ml lapte rece (de la frigider)
cateva cirese confiate pentru decor
Pasul 1 Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul
și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen. Cu ajutorul unui sucitor se
întinde aluatul într-o foaie de 30x40 cm. Se pune într-o tavă la copt.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Cuptor cu gaz: treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Pasul 2 Pentru prepararea aluatului opărit se topește într-un vas untul sau margarina cu apa
și sarea. Se ia vasul de pe foc și se adăugă făina amestecată cu amidonul și praful
de copt. Se amestecă continuu folosind mixerul la viteză mare și se încorporează
treptat ouăle.
Pasul 3 1/3 din aluat se întinde cu ajutorul unei spatule în tava tapetată cu hârtie de copt. Se
introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace la temperatura indicată timp de 20
de minute, iar în primele 15 minute nu se deschide cuptorul! Se scoate foaia coaptă
pe un grătar de bucătărie și se lăsă să se răcească. Se fac 3 foi.
Pasul 4 Una din foi se taie în 16 dreptunghiuri egale, care apoi se taie în două pe diagonală.
Pasul 5 Pentru cremă se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic, după care se
încorporează brânza, zahărul pudră, zeama de lămâie și spuma desert cu gust de
frișcă. Se întinde jumătate din crema astfel obținută peste prăjitură, apoi se presară
200 g de zmeură și se acoperă cu ultima foaie de aluat opărit rămasă. Restul de
cremă se întinde uniform deasupra.











4 comentarii:

  1. Waw....arata minunat !Bravo tie....
    Asa ceva nu ai putea refuza niciodata....adevarat rasfat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,am facut-o ieri si mai am foarte putina ,deja e pe lista la masa de Paste :D

      Ștergere
  2. Foarte bine arata prajitura. Multa bafta in campanie!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...