marți, 14 mai 2013

Briose cu kaizer

  

Reteta participa la concursul de Pe masa din bucatarie http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o.html 
Am acceptat invitatia  Lianei si am gatit briosele care mi-au facut cu ochiul cel mai mult  de pe blogul ei .Am ales 2 variante sarate si delicioase.Am sa va arat aici pe cele cu Kaizer iar intr-o urmatoare postare o minunatie de briose cu surimi delicioaseeeeee la maxim .
Ingrediente  :            
350 g faina
250 ml lapte
50 ml ulei
2 oua
1/2 ardei gras rosu
1 plic drojdie uscata
50 g cascaval ras
100 g kaizer
100 g masline
100 g spanac congelat si calit putin in unt
1 lingurita de sare
piper dupa gust
in reteta se specifica sa le ungem cu ou dupa ce s-au copt pe jumatate ,eu nu le-am mai uns.
Se dizolva drojdia in lapte caldut apoi se adauga pe rand uleiul ,sarea,ouale ,maslinele taiate feliute si spanacul racit.
Se adauga si ardeiul gras tocat cubulete apoi faina si incorporam usor toate ingredientele .
Kaizerul taiat cubulete se frige putin in tigaie si apoi se lasa la racit putin .Se amesteca cu ingredientele de mai sus si la final adaugam cascavalul ras .Punem compozitia in hartiutele pentru briose doar 3/4 .
Lasam putin compozitia sa se umfle sa isi faca de cap drojdia de cap  .
Punem la copt briosele pentru cca 20 -25 de minute pana cand devin aurii si frumoase.
Sunt grozav de bune si pufoase .
Reteta originala o puteti vedea aici :
http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/04/briose-cu-kaizer.html














2 comentarii:

  1. Ce ma bucur ca le-ai facut!! Esti inscrisa in concurs, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,sper sa am bafta sa las sa se odihneasca formele de savarine ep care le folosesc la copt :)))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...