marți, 14 mai 2013

Briose cu surimi

 
Briose ,briose ,dulci ,sarate, cu crema,cu frisca, cu glazura  cu fructe sau ciocolata toate sunt bune si frumoase .
Ne-au placut foarte mult iar copii le-ar fi papat pe toate inainte sa fac eu vreo poza  :)
Ingredientele deci :
200 g surimi (eu am avut un pachetel congelat si l-am tras putin la tigaie )
2590 g faina
cateva cozi de ceapa verde pe care le-am inmuiat( tocate marunt ) in tigaie putin ca sa fie dulci
90 g unt
120 ml lapte
4 oua
1 plic de praf de copt
1 lingurita condimente pentru peste Kotanyi
1 lingurita usturoi granulat Kotanyi
   sare si piper dupa gust

Se cerne faina impreuna cu praful de copt .Se adauga ouale ,laptele,untul ,condimentele pentru peste si usturoiul granulat.Apoi adaugam sate si piper dupa gust.
Separat am tras putin la tigaie in 2 linguri de ulei batoanele de surimi,doar cat sa prinda putin luciu nimic mai mult.Apoi al pus si ceapa tocata marunt in acelasi ulei .Batoanele le-am taiat in 2-3 bucati si le-am adaugat in aluat ,apoi ceapa racita putin.
Aluatul se amesteca usor sa se omogenizeze bine apoi se imparte in hartiutele pentru briose .Umplem hartiutele trei sferturi si  la mijloc am pus o bucata mare de surimi sa fie de ajuns :D le dam la cuptor la foc potrivit pentru cca 20-25 de minute.
Le lasam sa se raceasca putin doar daca rezistam mirosului imbietor .
















2 comentarii:

  1. Pana acum esti singura cu doua retete in concurs, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ,au fost bune si parca azi as face si ceva dulce pentru copii sa vedem ce ne imi mai face cu ochiul pe acolo .

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...