marți, 29 octombrie 2013

Cus cus cu ardei si dovlecel


1 catel de usturoi pisat
3 -4 linguri de ulei de masline
un praf de rozmarin uscat
1 ardei gras rosu 
1 ardei gras verde
1 dovlecel potrivit 
2-3 linguri suc de lamaie
un praf de chilli pul biber
2 rosii coapte si taiate bucati maricele 
cateva frunze de patrunjel verde
sarei si piper 
Cuscus :
500 ml apa 
1 lingura delikat de legume
cateva fire de sofran 
300 g cuscus 
1 foaie de dafin mai micuta 
2 cepe verzi tocate subtirel
Intr-un vas punem sofranul  , apa si condimentele pentru legume.
Se da in clocot apoi se adauga cuscus-ul si se lasa sa se infuzeze cca 10 minute.
Separat se pun bucati mari de ardei intr-o tigaie cu ulei de masline si se prajesc putin .Doar sa prinda aroma delicioasa.Se scot si apoi se pun si dovleceii sa se inmoaie.In ulei presaram rozmarin ,sare si piper pentru a condimenta putin legumele.
Dupa ce cuscus-ul a absorbit toata apa se potriveste de sare daca mai este nevoie.Se amesteca usor cu furculita ca sa nu se strice.
Punem minunatul cuscus pe un platou si apoi il acoperim cu legumele amestecate .Legumele prajite se amesteca cu rosiile ,  sucul de lamaie,ceapa verde si patrunjelul proaspat.Se asezoneaza cu sare si piper apoi acoperim cuscus-ul cu ele .
Va garantez ca gustul grozav al ardeiului copt putin ,dovleceii crocanti si la final lamaia o sa va cucereasca pe deplin .
Cea mai buna salata pe care am mancat-o in ultima vreme garantat .
Culorile sunt fantastice,aromele te fac sa visezi al o zi de vara .Delicios !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...