Pastele sunt printre preferatele mele,cu legume ,cu vinete,carbonara ,cu rosii si mult mult busuioc .As manca in fiecare zi desi sunt pur si simplu Nocive siluetei mele :).
Am pregatit o supa grozava cu taitei si mi-am pus repede si mie o portie de tagliatelle la tigaie.Ai mei nu mananca busuioc sau alte plante prea aromate.Asa ca mi-am facut putin de cap .
Ingrediente :
2 oua
300 g faina (sau cat intra pentru a framanta un aluat tare si ferm)
2 linguri de apa
1 mana de busuioc proaspat din ghiveci
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingurita verdeturi italiene
piper mozaic proaspat rasnit
1 lingurita de sare
2-3 linguri ulei
3 catei de usturoi tocati marunt marunt
Pregatim aluatul amestecand ingredientele foarte bine oua,faina si cele 2 linguri de apa .Intindem foarte bine aluatul si il impachetam de cateva ori .Eu am folosit masina pentru paste si nu mi-a fost deloc greu.Taiem pastele si le lasam sa se usuce putin pe masa Aici intervin copii mei care vor mereu sa fure pastele nefierte sau se le mai intinda o data :)))Intre timp punem apa la fiert impreuna cu sarea .Cand apa clocoteste adaugam pastele si le fierbem cca 7-8 minute.Le putem incerca ,nu trebuie sa fie foarte fierte.
Punem la incins o tigaie in care adaugam uleiul ,adaugam pastele sa prinda putin luciu apoi bulionul ,rasnim piper din belsug ,(ador rasnitele astea Kotanyi sunt foarte utile ) si adaugam apoi verdeturile uscate si busuiocul tocat marunt marunt .
Lasam doar 1 minut pastele pe foc pentru a se amesteca aromele.In bucatarie deja miroase grozav a busuioc .Servim pastele calde ! Bune bunute!!!!!!!!
Va invit si pe voi toti la o portie de paste ,sunt gata imediat .
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu , Cetin Ametcea , Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu