sâmbătă, 20 iulie 2013

Dovlecei umpluti .

1 kg piept de pui tocat
2 bucati ceapa
50 g orez
1 ou
1 legatura de patrunjel verde
2 linguri vegeta de gaina
 dovlecei si ardei gras daca doriti  (au am avut patison si ardei   )
1 borcan rosii in bulion
1 foaie dafin
1 lingura de amidon
sare si piper dupa gust
1 lingura bulion de rosii
Tocam ceapa si patrunjelul marunt ,amestecam jumatate din patrunjel impreuna cu oul.orezul,carnea tocara,1 lingura vegeta si 1/2 lingura bulion .Omogenizam bine.Scoatem capacele dovleceilor si i scobim usor cu o lingura .Umplem dovleceiii 3/4 punem capacele pastrate sau bucatii de rosii daca doriti.Punem intr-un vas dovleceiii apoi adaugam apa ca sa i acopere putin.Fierbem dovleceii cca 1 ora apoi separat sotam putin 1 ceapa tocata marunt,adaugam rosiile si un praf de piper.Lasam sa se fiarba putin sosul .Separat amestecam amidonul cu 200 ml apa si  1 lingura de vegeta il adaugam in sosul de rosii.Dupa ce sosul incepe sa se ingroase il punem peste dovlecei si mai lasam totul sa dea  1 clocot .Oprim focul si la final presaram patrunjel verde tocat marunt.I servim cu iaurt sau simpli .








Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...