joi, 24 mai 2012

Ceafa la gratar cu legume aromate



  • 2-2 lingura ulei de masline
  • 1 buc. ceapa
  • 3 buc. cartofi
  • 3 buc. morcov
  • 1 buc. pastarnac
  • 4 buc. ceafa de porc
  • 1 lingurita rozmarin si verdeturi italiene
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita cimbru,sare si piper macinat 
Curatam si spalam bine toate legumele ,le taiem bastonase de marime potrivita.Cartofii i lasam mai maricei pentru ca se fac mai repede.Ceapa julein . Punem toate legumele intr-o tava termorezistenta,condimentem cu rozmarin macinar,verdeturi italiene ,sare si piper .Presaram ulei de masline peste ele.Adaugam 100 ml apa si acoperim tava cu o folie de aluminiu. Dam la cuptor la foc maricel pentru 20 de minute apoi in ultimele 10 minute desfacem folia si amestecam putin legumele.Le lasam sa se aureasca putin apoi le putem servi cu orice carne dorim .
Ceafa de porc o condimentam cu cimbru,sare si piper si o batem putin cu ciocanul de snitele apoi o frigem pe gratar pe ambele parti cca 10 minute pe o plita electrica,mult mai putin pe un gratar cu carbuni ..Servim friptura alaturi de legumele aromate si o salata verde .






2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...