sâmbătă, 11 august 2012

Gogosari in suc propriu





6 kg gogosari
1 litru otet
20 linguri zahar
6 linguri de sare

Spalam gogosarii si i curatam de seminte si codite.I taiem sferturi apoi i punem intr-un vas incapator.
Presaram zaharul si sarea peste ei si apoi turnam otetul .
Acoprim vasul cu un servet uscat si i lasam astfel pana a doua zi.
Amestecam din cand in cand in ei si a doua zi i punem la borcane
Gogosarii isi lasa zeama suficienta ca sa se umple borcanele
Inchidem borcanele cu capace ermetic si le putem depozita la beci sau intr-un loc racoros.




Nimic mai simplu si mai bun,  raman crocanti si dulci sunt perfecti pentru salate si langa o fripturica .

3 comentarii:

  1. Daaaaa,si mie imi plac foarte mult.Sunt grozavi.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai buni la salata dar si mai buni langa fripturica :D :D .Multumesc DiaMar

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar acum ma apuc de pregatit gogosarii pentru iarna!! Am sa ma gandesc la tine cand ii voi manca la un gratarel sau fripturica...sau pur si simplu....gogosarii sunt preferatii mei in materie de muraturi!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...