joi, 22 noiembrie 2012

Ciocolata la maxim

Ingrediente :
blat 6 oua mari
7-8 linguri de faina
1 plic de praf de copt
4 linguri de ulei
200 g zahar
1 esenta de rom
2 linguri de cacao
Crema :
500 ml frisca lichida
400 g ciocolata amaruie
100 g zahar pudra
1/2 plic de gelatina
Glazura : 1 tableta de ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
1 lingura ulei
Sirop : 1 cana de zahar
2 cani de apa
1 esenta de rom
se fierb impreuna si apoi se lasa la racit.
Decoratii de ciocolata ,alune coapte si tocate,flori din pasta de zahar si frunze .
Separam ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna zaharul.Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de ulei .In spuma de albus de adauga 3 linguri de apa rece si apoi se amesteca galbenusurile .Apoi amestecam faina ,prafuld e copt si cacaoa si le cernem in albusuri.Amestecam usor de sus in jos cu o spatula sau lingura de lemn .Omogenizam compzitia si coacem intr-o forma patrata.Blatul rezultat se taie in 3 felii.
Crema : Punem frisca impreuna cu ciocolata la incalzit intr-o craticioara.Dupa ce se topeste ciocolata se lasa la racit si apoi se mixeaza foarte bine.In spuma rezultata se adauga gelatina hidratata in 3-4 linguri de apa si incalzita 10-20 de secunde la microunde .
In forma in care coacem blatul o sa montam tortul  : punem un prim blat in forma tapetata cu folie,insiropam bine ,adaugam jumatate din crema ,blatul 2 si apoi  dupa ce se insiropeaza se adauga restul de crema.(oprim pentru decorat cateva linguri de crema )
Acoperim cu blatul 3 si dam la rece tortul pentru cca 2 ore .
Punem tortul pe un platou si apoi il ornam.
Topim ciocolata impreuna cu frisca si cele 2 linguri de ulei .Turnam glazura peste tort iar pe margine lipim alunele tocate coapte si tocate marunt si bastonasele de ciocolata .


Facem cu un pos o margine frumoasa si apoi adaugam florile din pasta de zahar.

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...