vineri, 23 noiembrie 2012

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente  :

  • 2 kg mere
  • 1/2 praf de copt
  • 12 buc. oua
  • 700 ml lapte
  • 4 lingura ulei
  • 800 gr zahar
  • 7-8 lingura faina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pc de unt
  • 200 gr gem
  • 1 cutie dulce de leche
  • 1 buc. gutuie.piersica,strugure ,pere
  • 1 plic tort jelee rosu

Pregatim tava , curatam merele de coaja.Ungem tava cu unt din belsug ,presaram zahar apoi punem merele curajate si cu scobitura de la samburi in sus..In fiecare mar punem cate o lingurita de gem .Dam tava la cuptor pana pregatin crema de zahar ars.Din 500 g de zahar ,700 ml lapte si 6 oua.
Amestecam ouale cu laptele si apoi le adaugam peste zaharul ars intr-o cratita.Dupa ce zaharul s-a topit turman compozitia peste merele din cuptor apoi punem tava la copt iar .
Pana cand se coace crema de zahar ars pregatim blatul din 6 oua,100 g zahar,6 linguri de faina si jumatate de plic de praf de copt.Turman peste crema de zahar ars blatul si dam iar tava la copt ptr cca 25 de minute.Dupa ce scoatem tava o rasturnam pe o tava si o lasam sa se insiropeze blatul de la crema de zahar ars.Pentru decor caramelizam 100 g zahar si dulcele de leche apoi fructele taiate felii le punem sa se soteze in acel sirop .Ornam prajitura cu delicioasele fructe si frusca pe margine . Pregatim plicul jeleu ptr tort si il turnam la final peste fructe.Este o prajitura migaloasa dar foarte foarte buna.Merge la fel de bine si acoperita total de frisca ,fara fructe 










.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...