miercuri, 14 noiembrie 2012

Pulpa de porc aromata






1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg
1 lingurita seminte de chimen 
1lingurita boia dulce
1/2 lingurita de piper si sare
1/2 lingurita cimbru 
1/2 lingurita verdeturi italiene 
3 foi de dafin 
1 lingurita ghimbir macinat
600 g cartofi pentru garnitura 





Spalam bucata de carne si o uscam putin intr-un serveteld e hartie .Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.





Separat punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele.


Punem bucata de carne impanata intr-o tava si o acoperim cu condimente.Pe langa bucata de carne punem o ceasca de apa si foile de dafin .Acoprim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si o dam la cuptor cca 1 ora si numatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final lasam tava descoperita ca sa isi faca o crusta frumoasa.





Separat curatam cca 600 g cartofi ,ii condimentam cu sare si piper si i stropim cu putin ulei .Adaugam 100 ml de apa si i punem la cuptor sa se innabuse .Servim cartofii alaturi de felii de carne pe care le stropim cu sosul  din tava.Este o friptura simpla si foarte frageda .










Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...