luni, 24 decembrie 2012

Cozonac pufos si delicios


Ingrediente  : (pentru 5 bucati )

2 kg faina plus cca 200 g in functie de faina folosita de preferat cea de prajituri cu trei nule
650 g zahar
coaja de la 2 lamai
7 oua
4 plicuri drojdie uscata
150 -200 ml ulei
1 lingurita sare
1,200 litri lapte
Umplutura  :
300 g nuca
500 g rahat
3-4 linguri de cacao
200 g stafide
Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g )si apoi cu stafidele.Umplutura este uscata.
Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina  Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie .
Fierbinte se toarna peste faina si se amesteca putin cu lingura .Apoi se adauga ouale batute bune.Se framanta bine si in cazul in care coca este lipicioasa se mai aduaga faina,1 mana sau 2.Apoi se toarna cate putin ulei si se framanta iar coca.Dupa ce nu se mai lipeste de mana se acopera si se lasa la cald la dospit.Aluatul este destul de moale dar creste minunat de bine si repede.
Nu mai trebuie trantit decat de 3-4 ori si gata .Nu mai asuda grinda si nu mai transpira tavanul.
Fromam cozonacii,intindem aluatul cu mana si punem pe o parte umplutura cu cacao si pe celaalta rahat taiat bastonase.
Lasam apoi iar aluatul la dospit cca 30-40 de minute si apoi i coacem la foc micut cca 10 minute pana fac crusta apoi la foc mai mare inca 20.In functie de cuptor.Se incearca cu scobitoarea









Un comentariu:

  1. Arata super,cred ca de sarbatori cu un pahar de vin bun a mers ca frisca!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...