marți, 25 decembrie 2012

Fursecuri cu unt

Sau Butter cookies sau fursecuri daneze.Sunt acele minunate fursecuri pe care le cumparam la cutie pana acum :D :D :D
Ingrediente  :
250 g unt
110 g zahar pudra
270 g faina
2 lingurite de esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Sunt cele mai bune si cele mai simple fursecuri facute de mine.
Se mixeaza foarte bine untul impreuna cu zaharul  ,se aduaga vanilia si la final faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale nici tare.Daca este foarte moale mai adauam putina faina .
Poate fi modelat sau pus in tava cu posul.
Se coc cca 13-15 minute in cuptorul incins pana cand se rumenesc foarte putin pe dos.Au avut mare succes la colindatori si la Mos Craciunpentru ca i-am lasat si lui o farfuriuta si a lasat in locul lor o multime de cadouri pentru copii .




  • Si Mos Craciun a mancat din ele si a lasat muulte cadouri sub bradut .



6 comentarii:

  1. sarbatori fericite alaturi de cei dragi.ma omori mire nu alta.vreau sa dau jos nu sa pun:))))))va pop

    RăspundețiȘtergere
  2. Super super super aceste fursecuri daneze....doar ce le-am terminat de copt...marea mea dezamagire ca au iesit prea putine.....baietii mei sunt tare incantati de gustul lor...multumesc mult Mirela pentru reteta!! te pup dulce dulce asa cum sunt fursecurile !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Elena si la mine a fost aceeasi dezamagire ca au fost putine .Dar se fac repede si a doua zi sunt muuult mult mai bune.Asta daca mai raman :)

      Ștergere
  3. Draga Mirela, te-am selectat pentru premiu "Blogul anului 2012" http://retetelemamei.ro/2012/12/29/blogul-anului-2012-blog-of-the-year-2012/. La multi ani cu sanatate si tot ce-ti doresti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc din suflet ,sunt onorata peste masura.Va pup si va imbratisez!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru reteta, am facut deja o portie dubla si le-am mancat in 2 zile :) Daca-mi permiteti, va sugerez sa adaugati 4 galbenuse de ou (am procedat asa si a fost foarte ok) si o lingura de amidon (sunt mai crocante). Am separat aluatul in 5 bucati, pe care le-am preparat diferit: in una am adaugat cacao, in alta scortisoara, in alta coaja de portocala, in alta limete si pe ultima am lasat-o simpla. E o reteta minunata, cea mai buna pe care am incercat-o pana acum. Multe multumiri si Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...