duminică, 30 decembrie 2012

Tort cu crema mascarpone

Ingrediente  :
Blat  :
5 oua
6 linguri de zahar
5 linguri de nuca
4 linguri de ulei
3 linguri de faina
1/2 plic praf de copt
1 esenta de vanilie
Pregatim blatul astfel: separam ouale, mixam albusurile si apoi adaugam zaharul treptat.Dupa ce albusurile au fost batute bine si zaharul s-a topit de tot adaugam galbenusurile amestecate cu uleiu.
Apoi faina se amesteca cu praful de copt si si adauga in compozitie.Apoi se presara nuca macinata si se amesteca incet cu o lingura de sus in jos.Aluatul se coace in cuptorul incins si la foc moderat ptr cca 25 minute.Rece se taie in 3 felii egale .

Crema mascarpone :
4 galbenusuri
100 ml lapte rece
100 g ciocolata alba
2 cutii de mascarpone (500 g )
200 g zahar
1 plic de gelatina ( 10 grame)
500 ml frisca lichida
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand devin albe.Se adauga laptele rece si apoi ciocolata .Se pune vasul epfoc si se amesteca continuu pana se ingroasa bine.Se lasa la rece crema.Cand s-a racorit suficient se adauga gelatina hidratata in prealabil si incalzita cateva secunde la baie de aburi sau microunde (granulele trebuie sa fie dizolvate )
Se omogenizeaza totul si se da la rece.Crema aceasta se amesteca cu mascarpone,se mixeaza apoi se adauga frisca batuta bine si o esenta de vanilie (fiola)
.Insiropam putin blaturile cu un sirop facut dintr-o cana de zahar si una de apa si apoi punem crema intre feliile de blat.Cu crema ramasa imbracam tortul si apoi il decoram cu floricele si bombonele argintii.




3 comentarii:

  1. delicios tort cu asa o crema!un an bun si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc foarte mult Alison ,chiar a fost grozav de bun si am facut si de revelion tot ceva cu mascarpone sper sa nu zica iar sotul ca mi s-a pus pata pe o crema anuma :))))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...