marți, 23 aprilie 2013

Salata la borcan .

Intotdeauna mi-au placut vedreturile ,ciroba de salata era o delicatesa ep care o facea bunica in toiul iernii.Dar na de unde salata verde la vremea aia la tara ??
Apoi m-a invatat sa conserv si eu salata verde la borcan.Cum primavara se umple gradina cu salata o punem la borcan sau o dam la pasari :)).

In multe locuri aceasca reteta este ciudata si innedita insa o data incercata sigur v-ar placea mult .Am golosit majoritatea ingredientelor din gradina insa am pus asa o masura ca si la piata.



Ingrediente :
10 legaturi leustean verde
10 legaturi ceapa verde
10 legaturi marar verde 
foarte multa salata verde (eu am pus 2 galeti )
500 ml ulei 
5-6 linguri de sare (sarea se adauga dupa gust,conserva nu trebuie sa fie prea sarata )
Nu va speriati de cantitatea mare de ingrediente pentru ca scad oricum foarte mult pe foc.
Spalam foarte bine toate ingredientele,tocam marunt  ceapa,mararul,salata ,leusteanul si le scurgem de apa bine.



Punem la calit in ulei ceapa tocata ,adaugam apoi leusteanul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie.Apoi mararul si la final salata.Adaugam cate putina si o lasam sa scada  apoi dupa ce toate vedreturile s-au inmuiat adaugam sarea .
Punem salata in borcane si apoi fierbem borcanele la baie  cca 20 minute  .Lasam sa se raceasca acoperite apoi leputem depozita in beci .




6 comentarii:

  1. asta chiar ca e o reteta faina de tot !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Pansy,multumesc pentru aprecieri.Este faina in sesnul ca ne putem folosii de salata si iarna .Dar daca nu sunt toate aceste verdeturi la gradina nu prea e faina ,sa cumperi tot tot in cantitati mari nu iesi la socoteala,ca sa zic asa.Ori eu le-am adunat de la mama din gradina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat-o, e foarte buna ! Multumesc mult pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de la țară, și cum în perioada asta este foarte multă salată în grădină, mama mea mi-a zis să caut o rețetă de salată la borcan....zis și făcut...Ieri am găsit acestă rețetă și azi mama mea s-a și apucat de ea...Vreau să menționez că este foarte foarte bună, chiar și mama mea a fost impresionată ce ușor se face și ce bună este. ...
    Mulțumesc persoanei care s-a gândit să facă publică această minunată rețetă. ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie mi s-a parut la fel de ciudata prima data,insa bunica din partea sotului o face in fiecare an si acum am invatatt si eu .Chiar pui un borcan si inca ceva legume si gata ciorbita .

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...