luni, 6 mai 2013

Prajitura cu nuca .

3 oua ,
6 linguri de zahar,
3 linguri de nuca ,
2 linguri de faina,
1 lingura de apa fiarta,
 1 lingurita praf de copt ,
crema,
 3 galbenusuri ,
2 cani de zahar,
 1 cana de lapte ,
 8 linguri de faina,
 2 pachete margarina unirea ,
 glazura 3 albusuri ,
7 linguri de zahar ,

Separam ouale ,albusul il spumam cu zaharul ,adaugam cele 3 galbenusuri si apoi nuca,faina amestecata cu praful de copt si apa fiarta.
Repetam operatiunea si coacem astfel 3 blaturi subtiri .

Crema ,frecam margarina cu 2 sau 3 linguri de zahar pudra ,sa se inmoaie .
Pe foc punem laptele,galbenusurile ,faina si zaharul ,pana se ingroasa ca o ciulama.
Lasam sa se raceasca foarte foarte bine si amestecam incet cu margarina moale si o esenta de vanilie .Este o crema minunata
Pentru glazura batem albusul pe baie de abur cu zaharul si apoi punem peste prajitura.Punem prma foaie,jumatate din crema,a doua foaie si restul de crema.Acoperim cu ultima foaie si glazura de albus.Este minunata





2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...