joi, 8 august 2013

Prajitura cu rubarba

5 oua 5 linguri de tarate de ovaz macinate 
2 linguri de amidon 
1 lingurita praf de copt
5 linguri de iaurt
5 linguri de lapte
esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
5 tulpini rubarba
3-4 linguri de zahar 
Amestecam galbenusurile cu zaharul.adaugam taratele ,amidonul ,scortisoara si praful de copt .Incorporam iaurtul ,laptele si esenta de vanile si omogenizam compozitia .Separat curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete .Albusurile de bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecand de jos in sus usor.
Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si apoi presaram bucatile de rubarba .Dam la cuptor pentru cca 45 minute la foc potrivit sau pana cand prajitura se rumeneste uniform .Se pudreaza cu putin zahar si se portioneaza dupa ce s-a racit .
Delicioasa si dietetica.





Un comentariu:

  1. Nu am incercat niciodata rubarba,asa ca nu stiu ce gust are.Dar imi place cum arata prajitura.Pup!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...