luni, 30 septembrie 2013

Tort pentru botez


Blat simplu cu vanilie  :
6 oua 
7 linguri de zahar
8 -9 linguri de faina
1 esenta de  vanilie
4 linguri ulei 
Blatul mic :
4 oua
5 linguri de zahar 
2 linguri ulei 
1/2 plic praf de copt 
6 linguri faina
1 es vanilie
Se separa ouale ,se mixeaza albusurile foarte bine impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu ulei. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si apoi adaugam esenta de vanilie.Compozitia trebuie sa fie pufoasa si ferma .Daca nu este destul de tare mai adaugam 1 lingura de faina .Altfel riscam sa se lase dupa ce il scoatem din cuptor .
Ambele blaturi racite se taie in 2 felii si le umplu cu crema .Se dau la rece minim 4 ore apoi aranjam tortul .
Crema diplomat :
2 litri frisca lichida
3 ssticlute de esenta de vanilie 
3 cutii compot ananas
2 borcane compot piersici 
7 plicuri gelatina
200 g stafide imbibate in esenta de vanilie
10 oua 
600 g zahar 
Punem pe foc ouale impreuna cu zaharul ,amestecam ca sa nu se lipeasca pana cand compozitia se ingroasa ca o ciulama.Adaugam si esenta de vanilie (o sticluta o folosim la inmuierea stafidelor )
Gelatina se lasa la hidratat in zeama de la compoturi apoi se adauga peste amestecul de oua .Se amesteca foarte bine si se lasa deoparte pana cand mixam frisca.
Frisca lichida se mixeaza foarte bine apoi se omogenizeaza impreuna cu ouale.Fructele se lasa la scurs si apoi se adauga in crema .
Pasta de zahar :
1 lingura rasa de  gelatina 
6 linguri de apa rece
1 lingura margarina 
2 linguri energizant pandabee  
50 g amidon alimentar 
cca 700-800 g zahar pudra cernut foarte bine 
colorant Cosseli 
Punem la inmuiat gelatina in apa rece  apoi adaugam margarina si energizantul si punem la microunde putin amestecul.Sau incalzim pe abur pana cand se topesc granulele.
Turnam lichidul peste zaharul pudra cernut doarte bine si framantam pana cand pasta devine nelipicioasa.
Acoperim pasta in folie si o folosim a doua zi .
O coloram dupa nevoie .Putin colorant rosu se transforma intr-un roz superb.
Pasta pregatita se framanta foarte bine apoi se adauga colorantul .Se intinde folosind amidon apoi se acopera tortul .










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...