Ingrediente pentru 2 foi negre :
250 g zahar pudra
100 g margarina
50 ml lapte
1 ou
20 g miere
40 g cacao
1 pr de copt
1 praf de scortisoara
1 z vanilinat
Blatul alb :
5 oua
120 g zahar
100 g faina
2 linguri apa calda
1/2 plic praf de copt
Crema :
1 litru lapte dulce
150 g faina
200 g zahar pudra
250 g margarina
1 pl zahar vanilat
1 es de vanilie
Glazura :
300 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida se topesc impreuna la abur si apoi se toarna peste prajitura .
Pentru foile negre amestecam ingredientele de mai sus apoi incorporam usor faina .Aluatul rezultat va fi unul lipicios insa nu trebuie sa il ingrsam cu faina in exces.
Intindem 2 foi intre 2 coli de hartie de copt si le coacem pe dosul tavii de la aragaz.
Pentru blatul alb :
separam ouale ,mixam foarte bine albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar.
Galbenusurile se freaca impreuna cu restul de zahar pana cand se albesc apoi se amesteca usor cu albsurile.Adaugam si apa fierbinte si apoi cernem faina impreuna cu praful de copt.Amestecam usor cu o lingura pentru ca aluatul trebuie sa ramana aerat.
Coacem compozitia in aceeasi tava pe care o folosim pentru foile negre.
Crema :
Fierbem laptele dulce in care am amestecat bine faina ca sa nu faca cocoloase.
Dupa ce s-a ingrosat bine la fiert dam crema la rece si o acoperim cu o folie ca sa nu faca crusta .Separat amestecam margarina cu zaharul pana devine usoara si spumoasa.Apoi incorporam cate o lingura din crema de lapte in margarina si apoi esenta de vanilie .
Punem o foaie neagra in tava de copt, apoi jumatate din crema apoi blatul alb si acoperim cu restul de crema si foaia neagra.
Acoperim prajitura si o lasam sa se inmoaie cca 3-4 ore .
Dupa aceea o glazuram cu ciocolata . Pozele nu pot arata cat este de buna si frageda aceasta prajiturica .
Frumos arata prajiturica asta, ma tenteaza si pe mine sa o incerc.
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Ar cam trebui sa fac si eu ca tare de mult nu am mai facut!
RăspundețiȘtergereDaca vrei sa participi te astept si pe tine cu mare drag!
RăspundețiȘtergerehttp://laverainbucatarie.blogspot.ro/2014/01/campanie-de-sarbatoare.html
Multumesc pentru invitatie ,trebuie sa sarbatorim iubirea indiferent de data.O sa postez si eu ceva dulce si dragastos .
RăspundețiȘtergereIn legatura cu prajitura este grozava,eu o fac destul de des insa pozele nu au fost asa faine.