duminică, 16 februarie 2014

Bors de gaina cu fidea .

Ingrediente
 :
Ingrediente :
carne de pasare ,de curte (pipota ,aripi ,spate ,inima ,ficat )
2 cartofi 
2 cuburi de pui 
1 morocov potrivit 
1 pastrarnac micut 
putina telina (cca 100 g )
1 ceapa 
1 cutie rosii in bulion ( de cumparat daca nu aveti facute in casa )
2 linguri bors pudra
leustean verde 
1 lingura sare 
3 papiote fidea Baneasa 
1 ou  
2-3 linguri zarzavat pentru ciorba 
Punem carnea la fiert si curatam spuma de cate ori este nevoie.La mine a fiert in cca 2 ore.Dupa ce curatam bine zeama cu o spumiera adagam ceapa tocata marunt ,morcovul ,pastarnacul si telina date prin razatoare.Lasam legumele sa fiarba cca 15 minute apoi adaugam cartofii  taiati cuburi apoi  zarzavatul (pentru ca are sare se pune mai la urma ca sa nu opreasca celelalte legume din fiert)Rosiile in bulion se toaca maruntel si se pun la fiert in ciorba apoi adaugam si fideaua maruntita putin .Eu in bucatarie am mereu 2 ajutoare strasnice ,Sabi a tocat rosiile iar Radu a maruntit fideaua .Sa mai fi pus ,ar fi turnat toata punga in oala .
Potrivim ciorba de sare si bors apoi la final adaugam oul batut bine si desfacut cu 1 -2 linguri de zeama .
Dupa ce oprim focul se presara leustean verde sau frunze de telina tocate marunt .Gustul este la fel de grozav. Si apoi punem la degustat cate un castronel pentru fiecare bucatar iscusit .Pofta buna   !!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...