miercuri, 28 mai 2014

Chec-ul perfect


8- 10 oua
8 linguri de apa
16 linguri de zahar
1 esenta de vanilie
150 g stafide
1/2 plic de praf de copt
5 linguri de ulei
1 lingura de cacao
coaja de la o jumatate de lamaie
3 cani de faina ,nu foarte pline .
cativa mieji de nuca intregi
zahar pudra .
  Separam ouale .Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si uleiul .
Albusurile se bat impreuna cu 8 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste.
Restul de zahar se [une pe foc impreuna cu apa iar cand clocoteste se toarna cate putin peste albusuri .
Dupa ce incorporam tot siropul adaugam galbenusurile si amestecam mai incet.Adica putem folosii o lingura sau telul .
Apoi punem intr-o sita faina impreuna cu praful de copt si il cernem peste oua.Putin cate putin pana ce se incorporeaza toata. Apoi presaram si stafidele inmuiate in esenta de vanilie si coaja de lamaie .
Punem hartie de copt pe fundul a 2 tavi ( eu folosesc 2 tavi de cozonac potrivite ) unse putin cu ulei .Apoi presaram putina faina .Nu numai ca sa impiedice lipirea dar sa nu se coaca mai mult pe fund chec-ul .
Impartim compozitia in tavi si pastram putina pentru a o amesteca cu cacao.Apoi punem peste compozita alba si o amestecam putin cu o furculita sau scobitoare. Punem din loc in loc nuca .
Compozitia trebuie sa fie pufoasa ,aerata,usoara iar daca albusurile sunt batute spuma tare rezultatul este garantat .
Dam la cuptor la foc potrivit spre mic  cca 30 -35 de minute.Facem testul scobitorii .
Dupa ce s-au copt le scoatem calde din forma si le pudram cu zahar
Chec-urile sunt pufoase si aerate .Delicioase!!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...