vineri, 13 iunie 2014

Tort cu oite

blat
8 oua
120 g zahar ( 8 linguri )
8 linguri de faina
20 g amidon
30 g cacao
4 linguri ulei
1 praf de copt
Crema  :
6 foi gelatina
400 g iaurt
150 g zahar
1 compot de cirese galbene Naturelo
300 ml frisca
4-5 linguri zahar pudra
Sirop :
1 cana de zahar
1 cana de apa
1 esenta rom
coaja de portocala
Decor  : 200 ml frisca batuta foarte bine ,pasta de zahar si decoratii din zahar.
Se pune zaharul al ars putin pe foc apoi se stinge cu apa si se lasa la fiert putin inpreuna cu coaja de portocala taiata felii mari .Dupa ce oprim focul adaugam si esenta de  rom .
Separam ouale,albusurile se bat impreuna cu zaharul .Adaugat treptat . Galbenusurile se mixeaza impreuna cu uleiul si se amesteca usor peste albusurile spuma tare.Se amesteca faina impreauna cu cacao ,amidonul si praful de copt si se cern peste albusuri . Amestecamusor cu o spatula si apoi punem compozitia in tava tapetata si cu hartie de copt .
Coacem blatul la foc micut cca 30 -35 de minute.

Crema  :
Gelatina se inmoaie in zeama de la compot iar apoi zeama se incalzeste putin ca sa se dizolve gelatina.Nu se fierbe pentru ca astfel isi pierde proprietatile .
Se scot samburii cireselor din compot si se taie in jumatati .Acestea se amesteca cu gelatina dizolvata si apoi se pun in crema cu iaurt si frisca.
Iaurtul e amesteca cu zahar pana ce se topeste acesta din urma apoi se amesteca treptat in frisca batuta spuma tare. Se taie blatul in 3 felii ,se insiropeaze putin ,se adauga jumatate din crema apoi al doilea blat
restul de crema si se acopera cu blatul 3 .
Eu aranjez torturile in forma in care am copt blatul .pun o folie alimentara si apoi acoperit il dau al rece cca 3-4 ore sau chiar peste noapte.Apoi tortul se orneaza dupa plac.
Un tort super delicios ,pe cuvant.Racoros si aromat .
Am migalit azi 3 oite pentru minunatul nostru vecinel care le adora si care se sarbatoreste sambata .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...