vineri, 13 iunie 2014

Prajitura cu crema de branza si jeleu .

Blat :
5 oua (micute am avut eu )
10 lg zahar
100 ml ulei
200 ml lapte
 2 lg miere
1 es rom
2 linguri dulceata de cirese
cirese din compot
1 lingurita praf de copt
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie
400 ml lapte
2 linguri zahar pudra
500 g branza dulce
250 ml frisca lichida
1 plic gelatina
sucul de la compot
2 plicuri tort jelle rosu ,4 linguri de zahar ,400 ml apa
Mixam ouale intregi impreuna zu 5 linguri de zahar pana cand isi tripleaza volumul .Adaugam 1 linguria de miere si esenta de rom .Apoi adaugam 200 ml lapte ulei si 12 linguri de faina .
Coacem blatul la fioc micut cca 5 minute pana cand peinde o crusta si apoi punem ciresele din dulceata peste el .Mai lasam tava la cuptor 5 -10 minute.Dupa ce se raceste rpesaram cirese din compot.
Crema  : Punem pe foc 400 ml lapte dulce,1 lingura de miere ,5 linguri de zahar si plful de budinca.Dupa ce se ingroasa crema oprim focul si o amestecam cu branza dulce scursa si mixata impreuna cu 2-3 liguri de zahar.Lasam crema la racit,punem la inmuiat 1 plic de gelatina in 2-3 linguri de compot .Mixam foarte bine frisca apoi adaugam in ea gelatina inmuiata si incalzita sa se dizolve granulele.
Amestecam crema de branza cu frisca si apoi o turnam peste blatul racit.
Dam la rece prajitura cca 30 de minute apoi pregatin jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnam incet peste tava .
Dam la rece peste noapte si a doua zi servim cea mai buna si cea mai racoroasa prajitura din lume.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...