Am cautat pe la frigider si pe la debara si am gasit : fructe ,oua ,branza
frisca .Si hai sa le combinam putin .
Blat :
8 oua
8 linguri de zahar
1/2 plic de praf de copt
8 linguri de faina
1 esenta vanilie
4 linguri de ulei
Pregatim un pandispan simplu si bun.Separam ouale .Mixam albusurile foarte bine cu zaharul ,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei apoi faina impreuna cu praful de copt si esenta.Coacem intr-o forma innalta si apoi lasam blatul sa se raceasca foarte bine
Crema : 1 cutie ananas
500 de grame branza dulce1 cutie ananas
1 plic de gelatina
300 ml frisca lichida
4 nectarine
4-5 linguri de zahar
Punem la inmuiat gelatina in putina zeama de la compot
Tocam toate fructele cat mai marunt si le lasam la scurs intr-o sita.
Mixam putin branza dulce ca sa fie mai cremoasa apoi adaugam treptat frisca lichida .Mixam foarte bine crema, adaugam gelatina incalzita pana cand se dizolva granulele apoi la final amestecam usor fructele.
Peste blatul rece turnam crema de branza si apoi dam tava la frigider cca 2-3 ore.Cand servim prajitura o acoperim cu toping de caramel ,dulceata de caise sau ce aveti la indemana .
Pur si simplu delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu