duminică, 4 ianuarie 2015

Lasagna super delicioasa .

Radu un mare fan Garfield ma tot roaga sa i fac lasagna sau pizza cu ansoa :))) asa cum vede el la desenele acela.Astazi fiind libera am zis sa fac pe plac copilului si am facut Lasagnaaaa.
Cei drept e ceva de lucru dar rezultatul a fost extrem de bun si delicios.O bomba calorica  :D buna rau rau rau .
Ingrediente :
foile : 5 oua
         500-600 g faina
Framantam un aluat consistent ca si pentru taitei si il intindem cu masina de taitei in fasii nu foarte subtiri . Presaram foile cu putina faina si le lasam sa se usuce putin pana cand terminam cu sosurile si carnea .

Sos bechamel :
            700 ml lapte
            1 lingurita de  nucsoara macinata
            1 praf de cimbru
             sare si piper proaspat rasnut .
             1 foaie de dafin
             3-4 linguri de faina
             100 g unt

Punem laptele la fiert intr-o craticioara .adaugam condimentele iar cand se incalzeste spre fierbere adaugam faina desfacuta in 405 linguri de apa .Ca sa nu faca cocoloase.
Lasam sosul sa fiarba pana se ingroasa putin ,potrivim de sare si piper si apoi il dam de pe foc.
Sosul de rosii :
2 cutii rosii in bulion Sun Food
putin cimbru ,sare si piper .
Punem pe foc rosiile tocate marunt impreuna cu 2 linguri de ulei si condimentele .
Lasam sa fiarba putin pana scade zeama .
Carnea :
3-4 cepe
1 morcov
2-3 linguri de ulei
1.300 kg carne de porc mai slaba
sare, piper, condimente pentru carne , putin cimbru ,rozmarin
1 lingura bulion
1 rosie pentru decor
cascaval ras
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei ,adaugam morcovul ras marunt si lasam sa se innabuse pana se inmoaie ceapa.Apoi punem carnea si amestecam des pana se caleste putin.Presaram condimentele pentru carne,cimbrul ,rozmarinul  si piperul si lasam sa se amestece aromele cca 10 minute.
Adagam putina zeama de la rosii si lasam sa fiarba bine.Spre final punem si bulionul si gustam .
Nu trebuie sa punem prea multa sare sau cimbru  .
Lasam carnea sa fiarba bine in sosul format dar sa nu scada de tot .
Punem un strat de aluat intr-o tava,acoperim cu sos bechamel.Apoi un strat de carne  si putin sos de rosii.Acoperim cu al doilea strat de foi ,sos bechamel si carnea delicioasa.
Urmeaza ultimul strat de foi acoperit de sos becamel si sosul de rosii . Decoram tava cu felii de rosie .
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam toata minunatia la cuptor cca 40 de minute.Foile vor fierbe cu ajutorul sosului de rosii si al celui bechamel .
Spre final descoperim tava si radem cascaval apoi mai dam la cuptor cca 5 minute sa se rumeneasca frumos.
Urmeaza testul rabdarii ca sa se raceasca putin si sa putem manca.
Verdictul copiilor e acela ca a fost mai buna decat la Vito la Garfield  :))
Super super mega delicios.
Verdictul sotului  : pot sa fac si de 3 ori pe saptamana ca nu se supara :))))))))))















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...