Tort cu ciocolata si visine !
Blat
5 oua
7 linguri de zahar
1 esenta rom
2 linguri de cacao
5 linguri de faina
putin praf de copt
3 linguri ulei
Separam ouale ,mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul .Galbenusurile le amestecam cu ulei si apoi le punem peste albus si amestecam incet cu o lingura sau tel. Apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam incet pana se omogenizeaza.Punem la copt aluatul la foc potrivit si dupa ce se raceste taiem blatul in 3 fasii subtirele .
Crema
300 g ciocolata alba
300 g frisca lichida se topesc impreuna si se mixeaza dupa racire.
Crema neagra
200 g ciocolata neagra
150 g frisca se topesc impreuna si dupa racire se mixeaza foarte bine .
visine din compot
Decor :
Decor :
300 g alune coapte si tocate marunt
100 g ciocolata si 250 g frisca
100 g de ciocolata se topeste impreuna cu 100 g frisca pentru glzura tortului .
150 g frisca se bate pentru ornat ,
sirop 150 g zahar se topeste pe foc apoi se adauga 200 ml apa si dupa ce fierbe putin dam vasul de pe foc si aduagam 1 esenta de rom .
Punem un blat in tava in care l-am copt ,insiropam putin ,punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine .Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. insiropam ,adaugam la fel bastonase de crema neagra ,visine si apoi crema alba .Acoperim cu blatul 3 si insiropam .Dam tortul al rece pentru 1 -2 ore .
Rasturnam pe un platou si il ornam .Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca .La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert .
La Multi Ani pentru Iasmina! A iesit o inimioara dulce de iti vine sa te lingi pe degete de cum arata. :)
RăspundețiȘtergere