sâmbătă, 26 mai 2012

Mancare de bame cu busuioc





















 500 grame bame congelate
400 g rosii in suc propriu  
3 catei de usturoi 
1 ceapa
3-4 linguri de ulei 
sare si piper  dupa gust
3 linguri otet
1 lingurita de busuioc uscat sau proaspat de care doriti 
2 linguri concentrat de legume 
Garnitura : orez
Oparim bamele in apa cu otet ptr cca 10 minute.
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam maruntel.Le punem la calit in 2-3 linguri de ulei si dupa ce se inmoie putin adaugam rosiile tocate marunt si 100 ml apa .Lasam sosul sa fiarba cca 10 minute si apoi adaugam bamele clatite si scurse de apa.
Potrivim de sare,piper si adaugam busuiocul .
Separat pregatim un pilaf de orez din 3 cesti de orez,2-3 linguri de ulei ,1 lingurita de concentrat de gaina .
 Servim bamele alaturi de pilaf .


















































2 comentarii:

  1. O mancare foarte buna.Imi plac bamele.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac foarte mult ,doar mie.Se gaseau la borcan sau la conserva in sos tomat ,nici astea congelate nu sunt bune.Daca stii sa le prepari sunt grozaveeeee .Multumesc frumos ,te pup .

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...