sâmbătă, 11 august 2012

Zacusca cu ardei prajiti si vinete








2o de kg de vinete

7kg de ardei gras rosu
10 kg rosii
5 kg de ceapa
2 litri de ulei
10 linguri de sare
1 paharut de zahar
5-6 foi de dafin
1 lingura de piper boabe si 1/2 lingura de piper macinat
Se coc vinetele si se scurg bine de zeama.Se prajesc ardeii in putin ulei ,intr-o cratita acoperita.Astfel se curata cel mai bine de coaja si nici pulpa ramane carnoasa

Se toaca vinetele cu un tocator special de lemn.Se taie ardeii cubulete .
Ceapa se toaca nu foarte marunt .
Rosiile se oparesc cateva secunde  si apoi se curata de coaja ,se toaca cubulete si se lasa la scurs cca 30 de minute.Zeama se da deoparte ca sa nu fierbem foarte mult zacusca

Punem intr-un tuci incapator la incins 1,5  litri de ulei .Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie pe foc cca 10 minute .Dupa ce s-a inmuiat suficient adaugan ardeiul tocat si il mai lasam si pe acesta sa se caleasca.Dupa ce ardeii s-au inmuiat adaugam rosiile scurse bine si lasam zacusca sa scada pe foc mai bine de 20 de minute.
Separat punem la calit in 500 ml de ulei vinetele tocate.Le calim separat pentru ca o data puse in toata cantitatea de zacusca aceasta se lipeste si le adaugam spre final.
Adaugam vinetele si potrivim de sare,piper si foile de dafin .
Mai lasam sa fiarba putin timp in care amestecam mai des .Punem zacusca fierbinte in borcane pe care le firbem al baie marina cca 20 de minute .
Le lasam sa se raceasca acoperite si apoi le putem depozita la beci .













3 comentarii:

  1. ma ,omori maica.sa va fie de bine pop. eu nu fac multa din 5 kg de vinete ,3kg ardei capiati etc.ca ma omor eu si sotu)))))))))))buna rau.pop

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Speranta ,a trebuit sa o facem cu seceta asta ne-am gandit ca o sa ramanem fara legume si cum la mama in gradina erau deja rosiile coapte ,vinetele si ardeii erau copti la congelator de saptamana trecuta ,ceapa din gradina .A fost mult mai usor .

    RăspundețiȘtergere
  3. exact la mine vinetele nu se fac am tot pus si nimica anu asta nu am pus rosi ceapa ardei gras si capia am dar deabia au iesit si vb aia am udat seara de seara.dar na.restu cumpar sa fac si eu.bine ca s-a mai racorit ca ma coceam.pop.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...