miercuri, 12 septembrie 2012

Muraturi dulci acrisoare






Ingrediente
1 litru otet la 3 litri de apa
1 lingura de sare la litru de lichid
1 lingura de zahar la litru de lichid
100 g boabe mustar
50 g boabe pipet
un plic foi de dafin
2 teline cu frunze si capatana
gognele,2 conopide marisoare,2 kg castraveciori
2 kg morcov
2 kg gogosari
2 bucati varza rosie
o legatura hrean(radacina)
1 kg ardei kapia
Noi am pus 4 litri de otet si 12 apa si 16 ling sare,16 zahar(am avut cantitate mai mare)
Mod de preparare
Se spala legumele ,se taie sferturi varza si buchetele conopida.
Se taie si gogosarii sferturi 
Se pun alternativ in butoi sau borcan si  se acopera  cu frunze de hrean si cracute de visin apoi se pune toarna  ele saramura fierbinte.
Fierbem pe foc otetul,apa,sarea ,zaharul,condimentele si turnam incet peste legume in borcan .






Se leaga bine ,se inveleste si se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza la beci 

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...