SUPA : o bunatate de zeama care de scoala din morti si te scapa de raceala.O licoare magica pe care o sorbim cu mare placere .Cu galusti ,cu taitei ( obligatoriu de casa ) este grozava si cu o mana zdravana de patrunjel verde .
Ingrediente :
carne de gaina ( de curte)
2 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac micut
1 ardei gras
1 legatura de patrunjel verde
2 oua
3 cartofi potriviti
5-6 linguri de gris
1 lingura de sare
piper dupa gust
Punem la fiert bucatile de carne in apa rece.
Lasam carnea sa fiarba foarte bine .Luam spuma de cate ori este nevoie sau trecuram zeama pentru ca supa sa fie curata si frumoasa.
Dupa ce carnea s-a fiert aproape de tot,adica intra furculita usor in ea ,adaugam legumele taiate cubulete sau julien dupa cum doreste fiecare.
Dupa ce legumele au foert cca 10 minute pregatim compozitia de galuste .
Batem bine cu telul cele 2 oua si apoi adaugam grisul in ploaie.Dupa ce compozitia de ingroasa putin si are consistenta unui aluat de pandispan o lasma sa se odihneasca 5 minute.
Punem compozitia in supa cu o lingura uda , Lasam focul micut la supa si galustle sa fiarba incet.
Dupa ce au fiert bine potrivim supa de sare si piper si apoi adaugam patrunjelul tocat marunt .
Galustile plutesc pufoase desupra supei .
Si eu am facut ieri , tot cu carne de gaina si galuste !! O ador !!!
RăspundețiȘtergereE cea mai buna ,supa cu mult patrunjel si galusti sau chiar taitei dar musai de casa.Sper sa mai gasim si pe la curte gaini :d .multumesc pentru aprecieri
Ștergeresarumana pt reteta de galuste :D
RăspundețiȘtergereeu fac cu taitei pt Luca, dar inca nu am avut curajul sa fac galuste :
arata delicios :*