marți, 20 noiembrie 2012

Tarta cu cirese confiate



4 oua 
100 g faina
100 g zahar
1/2 praf de copt
2 linguri de lapte
1 zahar vanilat
ciresele confiate Ș 
500 g cirese
300 g zahar
3 linguri de apa 
200 ml frisca lichida 
1/ plic tort jelle transparent sau rosu 
Separam ouale ,frecam galbenusurile si zahar pana cand cand se albesc si apoi adaygam albusul spuma ,laptele si apoi cernem faina impreuna cu praful de copt.
Coacem blatul la foc potrivit intr-o tava in care punem hartie de copt.
Lasam blatul sa se raceasca putin si apoi punem cirese din belsug pe el.Putem turna si siropul in care au fiert ciresele.
Ciresele confiate:
Punem zaharul la fiert si adaugam cele 3 linguri de apa.Cand siropul s-a ingrosat adaugam ciresele fara samburi si scurse de zeama.Le lasam sa fiarba cca 5 minute apoi le scoatems i el punem la scurs.Apoi le introducem in apa cu gheata sa se raceasca imediat.
Ornam cu frisca marginea tartei si peste cirese turnam tort jelle .Pliculetul in pregatim conform instructiunilor .
Dam la rece pentru o ora tarta si apoi putem servi .









2 comentarii:

  1. Imi place tarta ta,imi place blogul tau,ai retete delicioase si apetisante;ti-am dat raspuns la intrebare si te mai astept si cu alte comentarii!!
    pup si o seara frumoasa in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult,sunt inca la inceput,va adimir si abia astept sa vina vremea sa facem toba,sa o incercam in sticla.Cred ca e mult mai bine fata matele alea nasoale :D

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...