joi, 22 noiembrie 2012

Tort padurea neagra




Ingrediente pentru blat  :

- 250g margarina 
- 100g unt
- 100g cacao
- 150 ml apa fierbinte
- 250 ml lapte
- 400g zahar
- 4 oua mari
- 350g faina
- 1 pliculet praf de copt
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita esenta vanilie 

Pentru sirop folosim: 
1 cana de zahar 
1 cana de apa 
2 -3 linguri cognac ,lichior sau doar esenta de rom daca doriti.
Se fierb impreuna pe foc si apoi se lasa la racit pana cand il folosim al insiroparea blaturilor.
Umplutura :
500 ml frisca lichida
1 plic de gelatina
zeama de la un compot de cirese
4 linguri de amidon 
1 vb de cutit de colorant rosu
200 g zahar 
1/2 borcan de dulceata de cirese .
Decor : 400 ml frisca lichida 
cirese confiate 




Crema : 
Punem la inmuiat in putina apa gelatina si mixam foarte bine frisca adaugam gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).


Jeleul :
Amestecam zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon .Apoi punem pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu .Lasam jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile.
In forma in care am copt blaturile punem o folie ,apoi punem unblat ,insiropam blatul si il ungem cu un strat de jeleu .Peste jeleu punem din loc in loc ciresele din dulceata .
Acoperim cu jumatate dincantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat.
Insiropam iar ,ungem cu restuld e jeleu si acoperim cu cirese .Punem restul de frisca si adaugam blatul nr 3 .Acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore 
Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .
Tortul asamblat are cca 3,5 kg insa este delicios pe cuvant .












3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...