vineri, 25 ianuarie 2013

Piept de rata cu legume



1 piept de rata
5 cm de ghimbir proaspat ras
1 lingurita de boia dulce
2 linguri de zahar
4 linguri de sos de soia
   un praf de piper proaspat macinat
Garnitura :
1 cutie mix Bonduelle ,mazare,porumb dulce si ardei
1 buchet broccoli
2 morcovi
100 g unt
Taiem pieptul de rata in 2 bucati si il dezosam.
Acoperim carnea cu un bait facut din condimentele de mai sus si il lasam sa se odihneasca cca 30 de minute .
Spalam morcovii si cartofii si i curatam de coaja.I taiem in bucati arpoximativ egale si apoi i spalam iar.Punem legumele la fiert in apa sau daca aveti intr-un aparat de gatit la abur.
Eu le-am fiert.
Dupa morcovii sunt fierti ii scoatem si i lasam la scurs.In apa clocotita adaugam buchetelele de broccoli rupte potrivit. Le lasam la fiert 4-5 minute,le incercam infigand o furculita in codita mai groasa.Daca intra usor inseamna ca sunt numai bune .Scoatem buchetele de broccoli si le clatim cu apa rece rece ca sa isi pastreze culoarea  verde frumoasa .Lasam legumele deoparte la scurs si ne ocupam de pieptul de rata.
Intr-o tigaie buna punem carnea la fript .Lasam sa isi faca crusta pe fiecare parte fara sa  o intepam cu furculita .Adaugam in tigaie si sosul in care a fost pusa la macerat si o acoperim sa se innabuse putin .
Cam 3-4 minute pe fiecare parte .
Dupa ce carnea s-a fript acoperit vasul si o lasam in sosul lasat sa se odihenasca.
Punem cca 100 de g de unt intr-o tigaie la incins apoi adaugam legumele din conserva apoi pe cele fierte  si le lasam foarte putin sa se incalzeasca doar.Presaram putina sare si garnitura e numai buna de mancat.
Pieptul de rata se taie felii subtirele si se serveste alaturi de legumele sanatoase.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...