joi, 31 ianuarie 2013

Tort fluture


7  oua
10  lingura zahar
4  lingura faina
1/2  plic de praf de copt
100  gr stafide
300  ml frisca lichida
1  compot ananas
1  compot piersici
2  plicuri de gelatina(30 g)
300  gr pasta de zahar
4  lingura zahar ( ptr blat)


Pregatim un blat din 4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina si praf de copt,coacem blatul intr-o
forma unsa si tapetata .Blatul trebuie sa nu fie foarte mare ,doar cat sa il taiem in 2 felii.
Crema :Punem la hidratat gelatina in zeama de la compoturi,fructele le tocam marunt si le punem la
scurs .
Punem pe foc 3 oua impreuna cu 10 linguri de zahar,amestecam continuu pana se ingroasa
compozitia . Apoi crema de oua o punem peste gelatina.Dam deoparte si mixam frisca foarte bine
.Amestecams i frisca in crema de oua apoi fructele scurse.Punem pe fundul tavii in cate am copt
blatul ,o felie apoi turnam crema si apoi acoperim cu blatul 2.Dam la rece tava ptr cem putin 4 ore
apoi ornam tortul .Taiem in zig -zag tortul ca in imaginea alaturata si apoi il acoperim cu pasta de
zahar si floricele.Imbracam o papusa intr-o rochita din pasta si o punem pe mijlocul tortului intre aripi .
O bucurie pentru fetite .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...