duminică, 1 decembrie 2013

Paste cu sos ragu




O noua reteta delicioasa de pe blogul Laurei Adamache .Daca ne-a provocat la concurs apoi sa ne conformam .Particip la concursul aniversar Sun Food care implineste 7 ani .
Conserve delicioase si atent pregatite de care sunt sigura ca ati mai auzit daca nu le-at incercat deja.
Ingredientele sunt putin schimbat in sensul ca eu am folosit carne de porc ,pulpa adica si nu de mistret cum era in reteta originala .
1 kg carne de porc 
200 ml vin rosu 
40 g unt 
2 cepe potrivite
400 ml suc de rosii sau 2 conserve de rosii cuburi Sun Food cum am folosit eu  .
1/2 cana de apa calda 
1 lingurita salvie uscata 
1 foaie de dafin 
203 boabe de ienibahar 
1/2 lingurita de scortisoara 
1 lingurita zahar 
sare si piper macinat
Ingrediente pentru paste :
400 g faina 
4 oua 
1 lingurita de sare
Framantam un aluat tare din oua si faina .Il lasam sa se odihneasca putin apoi il taiem in fasii late sau cu masina speciala pentru paste.
Le lasam sa se usuce putin pana cand pregatim sosul delicios.
Tocam ceapa foarte marunt si o punem la calit in unt ,apoi dupa ce se inmoaue putin adaugam morcovul ras .Peste legume punem carnea si o lasam sa se schimbe putin al culoare .Dupa ce carnea s-a patruns putin adaugam vinul si il lasam sa  fierba putin se evapore alcoolul din el .
Apoi adaugam rosiile cuburi si condimentele  , scortisoara,zahar,enibahar,piper,salvie si foaia de dafin .Lasam sosul sa fiearba la foc mic cca 1 ora  ( dupa consistenta carnii pe care o folosim )
Daca scade zeama foarte mult mai adaugam apa calduta .
Punem pastele la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei .La final le scurgem si le servim cu sosul grozav de bun .  













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...