miercuri, 26 martie 2014

Paste cu legume la cuptor






Ingrediente :
1 ardei kapia rosu 
1 ceapa rosie
2 fire de praz 
200 g ciuperci 
200 g mazare congelata
1 punga de paste Baneasa corneti rigati 
3-4 linguri de ulei 
5 boabe de piper 
1/2 lingurita ghimbir 
1/2 lingura vegeta de legume
1 lingurita boia dulce 
putin piper rasnit
2 linguri de faina
400 ml de apa 
200 g cascaval ras 

Tocam ceapa marunt ,punem la fiert o  oala cu apa in care vom oparii prazul.Spalam prazul si il curatam bine apoi il taiem inele de cca 2-3 centimetri .Punem prazul la oparit ptr cateva minute si apoi il clatim cu apa rece.Dupa ce inmuiem putin ceapa in ulei  adaugam ardeiul tocat marunt si apoi ciupercile tocate mai maricel.Le lasam sa se inmoaie impreuna putin apoi adaugam prazul si mazarea 

 Intr-o oala incapatoare punem la fiert apa ptr paste.Dupa ce apa clocoteste punem o lingurita de sare si apoi fierbem pastele cca 5- 6 minute ( ele se vor mai face si la cuptor  ) .Scurgem pastele si le clatim cu apa rece .

 Amestecam legumele impreuna cu  pastele fierte si apoi adaugam sosul .
Separat pregatim un sos din faina,apa (300 ml ),boabele de piper,putin ghimbir pudra .Lasam sosul sa se ingroase putin la fiert apoi il turnam peste amestecul de legume si paste.Presaram vegeta si punem la copt  .Intr-o tava am ras cascavalul iar in celaalta al lasat legumele acoperite doar de sos ca sa fie de post pentru mamaica .



 Dam la cuptor pestele ptr cca 20-25 de minute si apoi le servim calde.
Au fost si pe placul copiilor mei asa ca o sa le repetam .


2 comentarii:

  1. O multime de legume, imi place mult combinatia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,chiar au fost foarte bune ,prazul dulce,mazarea la fel ,ciupercile in loc de carne ,am reusit sa conving si copii sa pape.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...